Blader door de verschillende merken van Acquire.
Direct gratis toegang tot deze publicatie
Omschrijving
Digitaal en duurzaam
Een digitale editie van Straatbeeld? Dat klopt, we kondigden het al aan, dit jaar willen we voor een van de zes nummers experimenteren met een digitale editie. Op deze manier willen we de digitale mogelijkheden verder verkennen: via een mix van print en digitale magazines, de website, de nieuwsbrief en de social media kanalen denken wij onze artikelen, columns en ons nieuws een maximaal podium te kunnen geven. Ook via onze andere, aan Straatbeeld gelieerde platformen.
Zoals gezegd, het is een verkenning. Nummer 6 verschijnt in de december als vanouds op papier en ook komend jaar zal Straatbeeld zes keer op papier uitkomen. In 2024 willen we dan wel enkele digitale specials uitbrengen, de ervaringen met dit nummer kunnen ons daarbij helpen.
Genoeg over de vorm, laten we het over de inhoud hebben! Het thema van dit nummer is duurzaamheid en daarvoor vroegen we Floris Boogaard, lector ruimtelijke transformaties bij het Kenniscentrum Noorderruimte van de Hanzehogeschool Groningen, of we op het gebied van klimaatadaptatie de ambities van 2050 gaan halen. Hij geeft zijn antwoord in de expertcolumn.
Verder laten we enkele gemeenten aan het woord. Tilburg had een van de meest versteende binnensteden van ons land, hoe zijn zij erin geslaagd om die een groener aanzien te geven?
In Apeldoorn gaat het ook over vergroening, maar dan van de schoolpleinen. Alle 92 schoolpleinen van de stad moeten groen en beweegvriendelijk worden. In die ambitie is Apeldoorn inmiddels halverwege, we blikken terug en vooruit met Linda Hooijer en Richard Veldman van de gemeente
In Rotterdam focussen we ons met Tara van Iersel op de gevolgen van de temperatuurstijging voor de leefbaarheid van de binnenstad en wat Rotterdams weerwoord in de openbare ruimte hierop is.
In Den Haag is openbare verlichting de grootste energieverbruiker van de stad. René Oomkes vertelt hoe de stad druk bezig om alle kwikhoudende lampen uit te faseren en te vervangen door ledverlichting. En op Hogeschool Saxion in Enschede was het versteende plein voor de ingang, met zijn tekort aan groen klimaatadaptatie, docent Kristoff Derveaux een doorn in het oog. Hij bespreekt hoe hij met zijn studenten en de gemeente er een duurzaam en klimaatbestendig plein van maakte.
Veel leesplezier!
Merk
Details
Maand / jaar: | november 2023 |
Status: | Gratis online |
Levertijd: | Direct beschikbaar |